FAQ 2017-10-24T16:31:15+00:00

FAQ

Hvad koster arkitektrådgivning?
Hvis vi har en aftale om honorering efter medgået tid vil vores timeløn ligge på kr. 650,- / kr. 750,- excl. moms. Rådgivning på medgået tid vil typisk være ved mindre projekter som f.eks. husgennemgang før et huskøb, deltagelse i afleveringsforretning ved overtagelse af ny lejlighed eller deltagelse i en generalforsamling i en boligforening.

4arkitekter rådgivning giver, som hovedregel, altid et tilbud med en fast pris på en aftalt ydelse, inden opstart.

Hvorfor går så mange byggeprojekter galt?
Man hører desværre alt for tit om private byggeprojekter der er fyldt med fejl og mangler, der bliver meget forsinket, hvor ekstraregningerne eksploderer og hvor kunden og entreprenøren ender i retsalen. Det allerfleste af disse sager kunne undgås, hvis man brugte en faglig dygtig og erfaren arkitekt som rådgiver. Han kan hjælpe med:
-at sparre med bygherren om ønsker, ideer og behov (afklarede forventninger)
-at søge de nødvendige tilladelser (lovligt byggeri)
-at udarbejde præcise og dækkende tegninger og beskrivelser (skarpt projekt)
-at indbyde professionelle og erfarne håndværkere til prissætning (pris i konkurrence)
-at indgå en fulddækkende entreprisekontrakt med håndværker (tid, pris og dagbod)
-at følge byggeprocessen (kvalitet og udførelse som beskrevet i projektet)

Er det nødvendigt at bruge en rådgiver?
Hvis man selv har erfaring med gennemførelse af byggeprojekter og viden om materialer, konstruktioner og lovgivning så er det ikke nødvendigt. Ellers vil vi kraftigt anbefale at indhente den fornødne kompetence. Med en erfaren og dygtigt rådgiver undgår man byggesjusk, uklare aftaler, tid og økonomi der sejler samt irretationer og søvnløse nætter.
Som hovedregel siger man at den omkostning man betaler sin rådgiver henter man ind ved et entydigt og gennemarbejdet projektmateriale der giver lave og præcise priser ved licitationen.

Er kunden forsikret mod fejl?

4arkitekter rådgivning har en lovpligtig professionel ansvarsforsikring. Forsikringen dækker hvis rådgiveren laver fejl i projektet. 4arkitekter rådgivning har ikke brugt deres forsikring endnu.

Tjek vores udvalgte referencer »